کد خبر 1298444
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۴۰۰ - ۲۳:۵۵
مهدی فضائلی - کراپ‌شده

عملکرد رئیس جمهور طی صد روز گذشته، تصویر مسئولیت ریاست‌جمهوری را از یک مسئولیت لوکس و مجلل به مسئولیتی وسط میدان تغییر داد.

به گزارش مشرق، «مهدی فضائلی» طی یادداشتی نوشت:

 چند سالی است بر اساس یک روال وارداتی، رؤسای جمهور با گذشت یکصد روز از آغاز دوره خود،که همان روز تنفیذ مبنای آن است،به مردم گزارش عملکرد می دهند.

از همین رو، رسانه ها نیز عملکرد صد روزه رئیس جمهور را زیر ذره بین می گذارند و به نقد و بررسی آن می پردازند.
اگر چه، واحد صد روز، مبنای خیلی روشنی ندارد و این گزارش دهی و یا بررسی عملکرد می تواند مثلا" سه ماهه یا نود روزه انجام شود اما نفس این عمل، مناسب و لازم است.

بیشتر بخوانید:

مقابله با یک ذهنیت غالب و البته ناصواب میان مسلمانان

طی روزهای گذشته، برخی رسانه‌ها به همین مناسبت عملکرد جناب آقای رئیسی را مرور کردند و قوت ها و برخی ضعف ها را برشمردند؛ لذا نمی خواهم در این یادداشت اقدامات ارزشمند در حوزه واکسیناسیون یا سفرهای استانی و یا ضعف هایی مثل بورس یا تأخیر در انتصابات را تکرار کنم.

آنچه به نظر بنده حائز اهمیت و در خور توجه است نتیجه و دستاورد مجموع عملکرد دولت سیزدهم و خصوصا" رئیس جمهور است.

بیشتر بخوانید:

این یادداشت را مدیران بخوانند

این نتایج را در سه عنوان مهم در عرصه داخلی و یک مورد در عرصه بین‌المللی مورد تأکید قرار می دهم.

نخستین دستاورد داخلی، تغییر نگاه به مسئولیت ریاست‌جمهوری است.

عملکرد آقای رئیسی طی صد روز گذشته، تصویر مسئولیت ریاست‌جمهوری را از یک مسئولیت لوکس و مجلل به مسئولیتی وسط میدان تغییر داد.

مردمی که طی ۸ سال گذشته و بخصوص از زمان شروع کرونا، رئیس جمهور را صرفا" نشسته در جلسات و در اتاق های مجلل(البته در مواردی قابل توجیه است) یا دیدارها و اجلاس های بین المللی می دیدند و یا حتی او را در هنگام بازدید از خط تولید خودروی ایرانی، سوار بر لندکروز ژاپنی مشاهده میکردند، امروز رئیس جمهور شان را از کف خانه‌های مخروب روستای اندیکا و پمپ بنزین از کار افتاده و یا در حال گفت و گو با کارگران فضای سبز شهرداری فلان جا می‌بینند تا فعال در عرصه های بین المللی و گفت و گو با نخبگان.

دومین دستاورد آقای رئیسی از نگاه نویسنده این سطور، احیای امید است.

ابراز رضایت اکثریت مردم از عملکرد آقای رئیسی بخصوص در زمینه مهار کرونا که هم مراکز نظرسنجی داخلی و هم بین المللی بر آن صحه می گذارند، زمینه ساز شروع این امید بوده است.

نتایج نظرسنجی گالوپ نشان می‌دهد ۷۲ درصد از شرکت‌کنندگان از عملکرد «ابراهیم رئیسی» رضایت دارند.

مرکز افکارسنجی گالوپ در توضیح درباره این نظرسنجی نوشته در این پیمایش که تنها چند هفته بعد از ریاست‌جمهوری رئیسی انجام شد اکثر ایرانی‌ها از عملکرد او ابراز رضایت کردند.

این داده‌ها از پیمایشی که گالوپ سه هفته بعد از روی کار آمدن آیت‌الله رئیسی  انجام داده (از ۲۴ تا ۳۱ آگوست) به دست آمده‌اند.

گالوپ عملکرد رئیسی را با «حسن روحانی»، رئیس‌جمهور سابق ایران مقایسه کرده و نوشته او هرگز در دوران ریاست‌جمهوری‌اش موفق به کسب رضایت اکثریت در نظرسنجی‌های این مرکز نشد.

در آخرین نظرسنجی گالوپ در دوران روحانی که نوامبر ۲۰۲۰ انجام شده تنها ۳۲ درصد از ایرانیان از عملکرد او ابراز رضایت کردند.

سومین دستاورد صد روزه دکتر رئیسی را آغاز بازسازی اعتماد عمومی می دانم.

اعتماد عمومی یا همان سرمایه اجتماعی، از گرانبها ترین سرمایه های یک نظام محسوب می شود که متأسّفانه طی سال‌های گذشته این سرمایه در کشور ما آسیب جدی دید!

فقدان اعتماد عمومی زمینه ساز بسیاری از مشکلات است.

برای درک تغییر و احساس شروع ترمیم این سرمایه، می توان حوادث آبان ۹۸ را با آنچه در روزهای نخستین آبان جاری اتفاق افتاد مقایسه کرد.

تصمیم ملی سران سه قوه در خصوص بنزین، به رغم اطلاع از مدتی قبل، بدلیل اجرای نامناسب آن در آبان ۹۸ توسط دولت وقت و عدم حضور رئیس جمهور در میدان اجرا و حتی اظهار بی اطلاعی او از اجرای این تصمیم! مردم را عصبانی کرد و زمینه را برای دشمنان فراهم نمود و شد آنچه نباید می شد.اما در آبان امسال، حمله سایبری غافلگیرانه به پمپ بنزین ها که منجر به ازکار افتادن همزمان پمپ بنزین های سراسر کشور شد بدون کوچکترین پیامد امنیتی و حتی انتظامی سپری گردید چرا که مردم رسانه ها خصوصا" رسانه ملی و مسئولان را در کنار خود و وسط میدان مشاهده کردند.

در عرصه بین‌المللی نیز مهمترین دستاورد صد روزه آقای رئیسی را می توان، اصلاح نگاه شرق و غرب به دولت مستقر ذکر کرد. اصلاحی که تحلیلگران مسائل بین الملل ارزش آنرا خوب درک می‌کنند.

به نظر می رسد غربی ها طی این مدت دریافتند که ایران وابسته به آنها نیست و اصلاح امورش را معطل آنها نخواهد کرد و ضمنا" برای امور بین‌المللش جایگزین مناسب دارد.

شرق نیز طی این صد روز متوجه شد که ایران به آنها نگاه دست دوم ندارد و حاضر است در فعالیت‌های مهمش با آنها مشارکت داشته باشد.

نتایج این تغییر نگاه را در آینده بهتر می توان ارزیابی کرد.

راه طی شده توسط حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر رئیسی در صد روز گذشته راهی ارزشمند و قابل دفاع است اما خود ایشان هم بدرستی می دانند که راهی بس دراز و ناهموار پیش رو دارند که طی آن تدابیری دقیق و همتی بالا طلب می‌کند.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۰۸:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۲
    0 0
    اینجوری که شما می گوئید فقط بالقوه بوده و هنوز بالفعل چیزی ندیده ایم.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس